Recept
« Terug naar recepten
Nederlandse Versie van de Spaghetti Bolognese
PT120M
Nederlandse Versie van de Spaghetti Bolognese
Een heerlijk nederlandse versie van de spaghetti bolognese recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
120 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Pasta's
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nederlandse Versie van de Spaghetti Bolognese te bereiden
1).Bak het spek gedeeltelijk uit en fruit dan in het spekvet de uien, knoflook en rozemarijn aan, totdat de uien zacht zijn geworden.
2).Voeg nu het gehakt toe en bak dat rul.
3).Voeg de wijn toe en de gesnipperde gedroogde tomaatjes
en breng dat rustig aan de kook.
4).Ondertussen in de blender de kerstomaatjes, de jus de tomates en concentraat blenderen.
5).Wanneer de inhoud van de pan kookt 1 x 150 gram kaas toevoegen en roeren en roeren.
6).Wanneer de kaas is opgenomen, de tomatenpreu uit de blender toevoegen met de rest van de kruiden (behalve de basilicum). Roeren.
7).Als alles netjes is verwerkt het geheel op smaak brengen met veel peper en ietsje zout.
8).De pan met de tomaten-gehakt-saus nu in de oven zetten en laat maar staan tot je het nodig hebt.
9).De spaghetti al dente koken (± 7 - 8 minuten) en afgieten en met wat olie terug in de pan doen en roeren om de spaghetti los te houden, zonder klonters en of verklevingen.
2).Voeg nu het gehakt toe en bak dat rul.
3).Voeg de wijn toe en de gesnipperde gedroogde tomaatjes
en breng dat rustig aan de kook.
4).Ondertussen in de blender de kerstomaatjes, de jus de tomates en concentraat blenderen.
5).Wanneer de inhoud van de pan kookt 1 x 150 gram kaas toevoegen en roeren en roeren.
6).Wanneer de kaas is opgenomen, de tomatenpreu uit de blender toevoegen met de rest van de kruiden (behalve de basilicum). Roeren.
7).Als alles netjes is verwerkt het geheel op smaak brengen met veel peper en ietsje zout.
8).De pan met de tomaten-gehakt-saus nu in de oven zetten en laat maar staan tot je het nodig hebt.
9).De spaghetti al dente koken (± 7 - 8 minuten) en afgieten en met wat olie terug in de pan doen en roeren om de spaghetti los te houden, zonder klonters en of verklevingen.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Verdeel de spaghetti over de voorverwarmde borden en strooi de basilicum er over. Lepel nu de tomaten-gehakt-saus over de spaghetti en top af met de achtergehouden geraspte oude kaas.