Recept
« Terug naar recepten
New Yorks cheesecake ijs
PT45M
New Yorks cheesecake ijs
Een heerlijk new yorks cheesecake ijs recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe New Yorks cheesecake ijs te bereiden
1. Schenk de melk en room in een steelpan en verwarm deze tot het kookpunt.
2. Meng de eieren en suiker in een kom en klop tot een bleke romige massa. Giet de hete vloeistof over de eieren, roer het geheel tot een gladde substantie en giet deze dan terug in de steelpan. Zet de warmtebron lager en kook het op een laag pitje door, onder voortdurend roeren met een houten lepel, totdat de vla zo dik is dat hij niet meer van de lepel afloopt. Pas op dat het mengsel niet oververhit raakt en gaat klonteren.
3. Neem de pan van de warmtebron en laat de vla volledig afkoelen. Klop roomkaas, citroensap en -rasp erdoor tot een gladde massa ontstaat. Roer deze in een ijsmachine door totdat het mengsel bijna bevroren is. Spatel de verkuimelde koekjes erdoor en laat de ijsmachine verder roeren tot het mengsel helemaal bevroren is. Doe het over in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot het moment van serveren.
2. Meng de eieren en suiker in een kom en klop tot een bleke romige massa. Giet de hete vloeistof over de eieren, roer het geheel tot een gladde substantie en giet deze dan terug in de steelpan. Zet de warmtebron lager en kook het op een laag pitje door, onder voortdurend roeren met een houten lepel, totdat de vla zo dik is dat hij niet meer van de lepel afloopt. Pas op dat het mengsel niet oververhit raakt en gaat klonteren.
3. Neem de pan van de warmtebron en laat de vla volledig afkoelen. Klop roomkaas, citroensap en -rasp erdoor tot een gladde massa ontstaat. Roer deze in een ijsmachine door totdat het mengsel bijna bevroren is. Spatel de verkuimelde koekjes erdoor en laat de ijsmachine verder roeren tot het mengsel helemaal bevroren is. Doe het over in een diepvriesdoos en bewaar in de vriezer tot het moment van serveren.