Recept
« Terug naar recepten
Niertjes op Antwerpse wijze
PT50M
Niertjes op Antwerpse wijze
Een heerlijk niertjes op antwerpse wijze recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Budgetkoken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Niertjes op Antwerpse wijze te bereiden
Stoof de groentjes (behalve de champignons) 10 min in boter.
Kruid de stukjes nier met peper en zout.
Leg de stukjes nier op de groenten en overgiet met bier en breng aan de kook.
Besmeer een sneetje brood met mosterd en doe die bij de niertjes + takje tijm + laurierblad.
Laat de niertjes 10 min stoven op een zacht vuurtje. Doe er de champignons bij en laat nog 5 min verder stoven.
Schep de niertjes uit de pan en houd ze warm. Verwijder het takje tijm en laurierblad.
Vermeng 1/2 el maïszetmeel met 1,5 dl water. Roer tot het zetmeel en water goed vermengd is.
Dik de saus met het maïszetmeelpapje. Laat de saus nog even verder pruttelen tot ze voldoende is ingedikt.
Doe de niertjes bij de saus en laat kort alles nog eens goed doorwarmen.
Serveer met aardappelen.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Anna zegt:
fijnproever zegt: