KookJij

Nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg)

Een heerlijk nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 25st personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Koud
  2. > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: thuis
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg) te bereiden

Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe. Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
Bestrooi ze met poedersuike en serveren met boerenjongens.
Tip: Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.


Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst