Recept
« Terug naar recepten
Nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg)
PT60M
Nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg)
Een heerlijk nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
25st personen
Categorieën:
- > Nagerechten - Koud
- > Taarten, gebak & ijs - Gebak
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
thuis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nieuwjaarswafels met boerenjongens (uit limburg) te bereiden
Laat de boerenjongens uitlekken, bewaar het vocht.
Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe. Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
Bestrooi ze met poedersuike en serveren met boerenjongens.
Tip: Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.
Roer de boter samen met de suiker en de vanillesuiker lichtgeel en piekig en mix er één voor één de eieren door.
Zeef het bakmeel met het zout en roer dit in gedeelten door het beslag.
Verwarm de melk tot lauw en voeg die bij beetjes toe. Voeg, als het beslag in stukken van de lepel valt, geen melk meer toe.
Roer er nog 1 eetlepel opgevangen brandewijn door.
Vet een (elektrisch) wafelijzer voor dikke wafels met een beetje olie in en bak van het beslag ± 25 wafels.
Bestrooi ze met poedersuike en serveren met boerenjongens.
Tip: Lekker met een glaasje van de opgevangen brandewijn.