Recept
« Terug naar recepten
Nigeriaanse Kippensoep
PT20M
Nigeriaanse Kippensoep
Een heerlijk nigeriaanse kippensoep recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Dolf Schipper
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Afrika
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nigeriaanse Kippensoep te bereiden
Breng water aan de kook, voeg voldoende zout toe.
Haal het vel van de poten, giet al het sap van de citroen er over en wrijf ze in met paprikapoeder.
Kook de poten in 10 minuten gaar.
Snij de paprika in blokjes en snipper de ui.
Voeg de ui, paprika, peper en de tomatenpuree toe.
Snij de tomaten in stukjes.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Doe er het laatste kwartier de gesneden tomaten bij.
Haal de kip uit de soep en haal het vlees van de botten.
Snij het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de soep.
Voeg wat druppeltjes tabasco toe en maak de soep op smaak af.
Haal het vel van de poten, giet al het sap van de citroen er over en wrijf ze in met paprikapoeder.
Kook de poten in 10 minuten gaar.
Snij de paprika in blokjes en snipper de ui.
Voeg de ui, paprika, peper en de tomatenpuree toe.
Snij de tomaten in stukjes.
Laat de soep 30 minuten zachtjes koken.
Doe er het laatste kwartier de gesneden tomaten bij.
Haal de kip uit de soep en haal het vlees van de botten.
Snij het vlees in kleine stukjes en doe het terug in de soep.
Voeg wat druppeltjes tabasco toe en maak de soep op smaak af.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
lexheufke zegt:
bedankt
Gerrie zegt:
en doe ik de tomaten er pas in wanneer de druk eraf is. bericht wel of het gelukt is.groet Gerrie