Nijlbaars is een vaste witte zoetwatervis. Kostpijs in Hongarije circa 10 euro per kg. Het is een vissoort welke meer en meer door bv Auchan te koop is.
De wijn welke we er bij dronken was een witte Chardonay uit de Matra regio nl uit Nagyréde.
Recept
« Terug naar recepten
Nijlbaars met aardappelpuree van savooi en groenten
PT30M
Nijlbaars met aardappelpuree van savooi en groenten
Een heerlijk nijlbaars met aardappelpuree van savooi en groenten recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Alfons Van de Mieroop
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Nijlbaars met aardappelpuree van savooi en groenten te bereiden
Bestrooi de filet aan beide kanten met peper en zout en laat rusten.
Schil de halve aardappel en snij in blokjes.
Was de sla en savooi en zwier droog en snij in repen.
Was de paprika en snij in fijne blokjes.
Pel de ui en snij in fijne ringen.
Breng de aaradappel en de kool in een kookpot en overgiet met water en kook tot alles goed gaar is.
Giet af en pureer de aardappel en kool en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de Nijlbaars filet tot mooi bruin op een licht vuur.
Ontpen de tomaat en snij in dunnen schijven.
Meng de paprika met de sla en besprenkel met vinaigrette juist voor opdienen.
Serveer op een groot bord de filet met een lepel puree en daarbij sla en tomaat en daarop de schijfjes ui.
Drink daarbij een fruitige droge witte wijn bv een Chardonay of in Hongarije en Füseres.
Schil de halve aardappel en snij in blokjes.
Was de sla en savooi en zwier droog en snij in repen.
Was de paprika en snij in fijne blokjes.
Pel de ui en snij in fijne ringen.
Breng de aaradappel en de kool in een kookpot en overgiet met water en kook tot alles goed gaar is.
Giet af en pureer de aardappel en kool en breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
Bak de Nijlbaars filet tot mooi bruin op een licht vuur.
Ontpen de tomaat en snij in dunnen schijven.
Meng de paprika met de sla en besprenkel met vinaigrette juist voor opdienen.
Serveer op een groot bord de filet met een lepel puree en daarbij sla en tomaat en daarop de schijfjes ui.
Drink daarbij een fruitige droge witte wijn bv een Chardonay of in Hongarije en Füseres.