Recept
« Terug naar recepten
noedelsoep met vlees
PT40M
noedelsoep met vlees
Een heerlijk noedelsoep met vlees recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe noedelsoep met vlees te bereiden
Brrek de porcini in kleine stukjes leg ze in een kom en giet er 1,5 dl kokend water bij.Laat ze 15 min weken.Snipper de sjalotjes en snijd de wortels in dunne reepjes van 5 cm lang.Snijd het vet van het vlees en snijd het vlees in dunne reepjes.Verhit de olie in een grote pan en bak het vlees in kleine hoeveelheden per keer bruin;voeg zonodig nog wat olie toe.Schep het gebakken vlees uit de pan en laat het uitlekken op keukenpapier.Doe de knoflook,gember,sjalotjes en wortels in de pan en roerbak alles 3 min.Voeg het vlees,de bouillon.porcini met weekwater,sojasaus,sherry en flink wat zout en peper toe.Breng het geheel aan de kook en laat alles afgedekt 10 min pruttelen.Breek de mie in stukken en doe ze met de spinazie in de pan.Laat alles nog 5 min koken,tot het vlees gaar is.Voeg evt.nog zout en peper toe en serveer de soep heet.