Recept
« Terug naar recepten
Noordzeecrab met witlof en Avocado
PT45M
Noordzeecrab met witlof en Avocado
Een heerlijk noordzeecrab met witlof en avocado recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noordzeecrab met witlof en Avocado te bereiden
Krab:
Indien er verse poten voorradig zijn:
Kook de poten van de krab 2 à 3 minuten in courtbouillon (water, bouquetgroenten, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en veel peper) en laat ze afkoelen in eigen vocht.
Maak de poten schoon en snijd of pluk ze fijn.
Indien er bevroren poten zijn:
Ontdooi de krab in de magnetron op ontdooistand.
Pulk de ontdooide massa uit elkaar en laat in een fijne zeef uitlekken en op temperatuur komen. Meng er vervolgens een twee à drie eetlepels mayonaise door.
Voorbereiding afwerking:
Vul eerst smalle met pancoating (koude keuken op de plank) in gespoten plastic ringen met de krab zodat de limoengelei onmiddellijk gebruikt kan worden zodra hiervan bolletjes gespoten kunnen worden.
Mayonaise:
Maak mayonaise volgens het algemeen recept. (basis: 2 dl zonnebloemolie)
Avocadocrème:
Meng de avocado’s in een keukenmachine met de overige ingrediënten tot een zalvige massa en kruid met peper en zout. Doe in een plastic spuitzak voor gebruik.
Limoengelei:
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan tot het kookpunt. Laat afkoelen en doe in een spuitzak.
Indien er verse poten voorradig zijn:
Kook de poten van de krab 2 à 3 minuten in courtbouillon (water, bouquetgroenten, knoflook, tijm, rozemarijn, zout en veel peper) en laat ze afkoelen in eigen vocht.
Maak de poten schoon en snijd of pluk ze fijn.
Indien er bevroren poten zijn:
Ontdooi de krab in de magnetron op ontdooistand.
Pulk de ontdooide massa uit elkaar en laat in een fijne zeef uitlekken en op temperatuur komen. Meng er vervolgens een twee à drie eetlepels mayonaise door.
Voorbereiding afwerking:
Vul eerst smalle met pancoating (koude keuken op de plank) in gespoten plastic ringen met de krab zodat de limoengelei onmiddellijk gebruikt kan worden zodra hiervan bolletjes gespoten kunnen worden.
Mayonaise:
Maak mayonaise volgens het algemeen recept. (basis: 2 dl zonnebloemolie)
Avocadocrème:
Meng de avocado’s in een keukenmachine met de overige ingrediënten tot een zalvige massa en kruid met peper en zout. Doe in een plastic spuitzak voor gebruik.
Limoengelei:
Verwarm alle ingrediënten in een steelpan tot het kookpunt. Laat afkoelen en doe in een spuitzak.