Recept
« Terug naar recepten
Noorse zalm kebab
PT45M
Noorse zalm kebab
Een heerlijk noorse zalm kebab recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
6 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
noorse vis
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noorse zalm kebab te bereiden
Alle ingrediënten, inclusief de fijngesneden Noorse zalm, goed vermengen. Het mengsel in zes gelijke porties verdelen en iedere portie tot een rolletje van ongeveer 5 - 7,5 cm lang vormen.|
De olie in een pan verwarmen en de rolletjes frituren tot ze gelijkmatig gekleurd en goudbruin zijn. De rolletjes uit de olie nemen en serveren met muntsaus.
Tip:
Garam masala is een kruidenmengsel dat per streek en per gerecht verschilt. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt alleen gemaakt voor de export.
Met de volgende kruiden maakt u de basis garam masala (2 maanden houdbaar): 2 el. komijnzaadjes, 1 el. zwarte peperkorrels, 2 tl. kruidnagelpoeder, 2el. korianderzaadjes, 2 tl. karwijzaadjes, 1 1/2 tl. kardemomzaadjes, 1 kaneelstokje, 1/2 fijn geraspte nootmuskaatbol
De olie in een pan verwarmen en de rolletjes frituren tot ze gelijkmatig gekleurd en goudbruin zijn. De rolletjes uit de olie nemen en serveren met muntsaus.
Tip:
Garam masala is een kruidenmengsel dat per streek en per gerecht verschilt. Kerriepoeder, zoals wij dat kennen, wordt alleen gemaakt voor de export.
Met de volgende kruiden maakt u de basis garam masala (2 maanden houdbaar): 2 el. komijnzaadjes, 1 el. zwarte peperkorrels, 2 tl. kruidnagelpoeder, 2el. korianderzaadjes, 2 tl. karwijzaadjes, 1 1/2 tl. kardemomzaadjes, 1 kaneelstokje, 1/2 fijn geraspte nootmuskaatbol