Recept
« Terug naar recepten
Noorse zalmquiche
PT60M
Noorse zalmquiche
Een heerlijk noorse zalmquiche recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Noorwegen
Keuken:
Europese
Bron:
vis uit noorwegen
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noorse zalmquiche te bereiden
Verwarm de oven voor op 200°C.
Beleg een ijzeren koekenpan of taartvorm van 22 cm met het ontdooide bladerdeeg. De punten van het deeg mogen over de rand hangen.
Meng de ingrediënten voor de vulling(behalve de tomaat) fijn in een keukenmachine, leg de vulling op het deeg, verdeel de tomaat erover.
Bak de quiche in ca. 30 – 35 min. gaar. Leg er de laatste 20 min. aluminiumfolie over zodat het deeg niet verbrandt.
Garneer de quiche na het bakken met reepjes gerookte zalm en geef er crème fraîche bij.
Beleg een ijzeren koekenpan of taartvorm van 22 cm met het ontdooide bladerdeeg. De punten van het deeg mogen over de rand hangen.
Meng de ingrediënten voor de vulling(behalve de tomaat) fijn in een keukenmachine, leg de vulling op het deeg, verdeel de tomaat erover.
Bak de quiche in ca. 30 – 35 min. gaar. Leg er de laatste 20 min. aluminiumfolie over zodat het deeg niet verbrandt.
Garneer de quiche na het bakken met reepjes gerookte zalm en geef er crème fraîche bij.
M. Westerduin zegt: