Recept
« Terug naar recepten
Noten Karamel Taart
PT90M
Noten Karamel Taart
Een heerlijk noten karamel taart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Ada van Iwaarden
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10-12 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
http://blog.adavaniwaarden.nl/2012/02/19/noten-karamel-taart/
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Noten Karamel Taart te bereiden
* De bloem, suiker, vanillesuiker, 1 ei en de boter mengen en kneden tot een mooie bal. Laat het een uurtje rusten in de koelkast.
* Maak intussen de vulling. Hak de noten grof. Doe de suiker met het water in de pan en laat het caramelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrand. Roer vervolgens scheutje voor scheutje de slagroom erbij (doe je dit te snel dan is de kans groot dat het over de pan heen gaat). Vervolgens ook de noten erdoorheen. Even flink door laten koken. Af laten koelen.
* Verwarm de oven voor op 175 ºC.
* Bekleed met 2/3 van het deeg een springvorm (24 cm). Doe de karamelsaus in de springvorm. Rol het laatste deel van het deeg uit en leg dit op het notenmengsel. Kluts het ei en smeer hiermee de bovenkant van de taart in.
* Plaats de vorm in de oven en bak hem in een uur gaar.
* Laat de taart afkoelen en verwijder de rand. Smelt vervolgens wat pure chocolade en bestrijk hier de boven- en zijkant van de taart mee. Leg wat noten in de zachte chocolade als decoratie.
* Snijdt kleine punten van de taart, hij is erg machtig
* Maak intussen de vulling. Hak de noten grof. Doe de suiker met het water in de pan en laat het caramelliseren. Pas op dat de suiker niet verbrand. Roer vervolgens scheutje voor scheutje de slagroom erbij (doe je dit te snel dan is de kans groot dat het over de pan heen gaat). Vervolgens ook de noten erdoorheen. Even flink door laten koken. Af laten koelen.
* Verwarm de oven voor op 175 ºC.
* Bekleed met 2/3 van het deeg een springvorm (24 cm). Doe de karamelsaus in de springvorm. Rol het laatste deel van het deeg uit en leg dit op het notenmengsel. Kluts het ei en smeer hiermee de bovenkant van de taart in.
* Plaats de vorm in de oven en bak hem in een uur gaar.
* Laat de taart afkoelen en verwijder de rand. Smelt vervolgens wat pure chocolade en bestrijk hier de boven- en zijkant van de taart mee. Leg wat noten in de zachte chocolade als decoratie.
* Snijdt kleine punten van de taart, hij is erg machtig
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
corrie.hania zegt:
Anna zegt:
"Plaats de vorm in de oven en bak hem in een uur gaar."
Groetjes,
Anna.
KookJij.;)
corrie.hania zegt:
adavaniwaarden zegt:
wilma zegt: