Recept
« Terug naar recepten
Oedang goutjap (garnalen gerecht)
PT30M
Oedang goutjap (garnalen gerecht)
Een heerlijk oedang goutjap (garnalen gerecht) recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jacko Cornelissen
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4-8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
www.kookotheek.com/indisch/vis/oedang_goutjap.htm
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oedang goutjap (garnalen gerecht) te bereiden
Laat in een pan de olie heet worden.
Bak de gamba’s om en om. (nog in de schaal)
Laat de gamba’s afkoelen en pel de gamba’s.
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze met de djahé in de boter bruin.
Voeg de tomatenpuree azijn en water toe en laat het geheel even pruttelen.
Voeg nu de suiker en peper en zout naar smaak toe.
Bind de saus met de maïzena af tot een glad geheel.
Leg de gepelde gamba’s op een oven schaal en giet de saus erover.
Verwarm de schaal in een voor verwarmde oven van 200 graden 4 minuten.
Bak de gamba’s om en om. (nog in de schaal)
Laat de gamba’s afkoelen en pel de gamba’s.
Snijd de ui en de knoflook fijn en fruit deze met de djahé in de boter bruin.
Voeg de tomatenpuree azijn en water toe en laat het geheel even pruttelen.
Voeg nu de suiker en peper en zout naar smaak toe.
Bind de saus met de maïzena af tot een glad geheel.
Leg de gepelde gamba’s op een oven schaal en giet de saus erover.
Verwarm de schaal in een voor verwarmde oven van 200 graden 4 minuten.