Recept
« Terug naar recepten
Oesters met waterkers en munt
PT35M
Oesters met waterkers en munt
Een heerlijk oesters met waterkers en munt recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oesters met waterkers en munt te bereiden
Maak de oesters open en vang het sap op. Zet ze koel weg tot verder gebruik. Stoof de sjalotsnippers in een klontje boter. Doe er de gespoelde en gedroogde waterkers bij. Blus met de witte wijn en laat even koken. Doe er de visfumet, de room en de melk bij en laat 5 minuten koken.
Mix het geheel met de verse munt en giet door een puntzeef. Roer er het gezeefde oesternat door en breng op smaak met peper en zout.
Lepel wat van de lauwe emulsie over de gekoelde oesters en werk af met een paar peperbolletjes en een toefje verse munt.
Mix het geheel met de verse munt en giet door een puntzeef. Roer er het gezeefde oesternat door en breng op smaak met peper en zout.
Lepel wat van de lauwe emulsie over de gekoelde oesters en werk af met een paar peperbolletjes en een toefje verse munt.