KookJij

Oesters mornay

Een heerlijk oesters mornay recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: Kookclub
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oesters mornay te bereiden

Open de oesters e bewaar het vocht.
Zeef het vocht boven een steelpan.
Was de oesters en verwijder stukjes schelp.
Maak de schelpen schoon en droog.
Smelt 30 gram boter in een andere steelpan, voeg het sjalotje toe en fruit sit al roerend drie minuten.
Voeg de bloem toe en maak een roux.
Roer de bloem door de boter gedurende drie minuten zonder dat de bloem bruin wordt.
Haal de pan van het vuur en voeg de melk scheutje voor scheutje toe, roer steeds tot de saus glad is.
Zet de pan weer op het vuur, voeg de nootmuskaat en het laurierblad toe en laat de saus vijf minuten zachtjes koken.
Giet de saus door een fijne zeef over in een schone pan.
Verhit het oestervocht (eventueel met wat extra water).
Pocheer de oesters hier dertig seconden in, haal ze uit de pan met eens chuimspaan en leg ze in de schelpen.
Giet het kookvocht bij de saus.
Voeg de kaas en de rest van de boter toe en roer tot de kaas gesmolten is.
Breng op smaak met zout en peper.
Verwarm de grill voor.
Schep een beetje saus over iedere oester, bestrooi ze met Parmezaanse kaas en bak ze even goudbruin onder de grill.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst