Recept
« Terug naar recepten
Olijven op smaak brengen
PT1500M
Olijven op smaak brengen
Een heerlijk olijven op smaak brengen recept uit de afrikaanse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
1500 min
Personen:
12 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Koud
- > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Marokko
Keuken:
Afrikaanse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Olijven op smaak brengen te bereiden
1).Doe de olijven in een pannetje en zet ze onder vers water. Breng dit aan de kook, laat even staan en giet ze af door een zeef.
2).Fruit de knoflookschijfjes goudbruin aan in de olijfolie.
3).Doe het water er bij, de harissa, het tomatenconcentraat, de takjes tijm en rozemarijn.
4).Doe de olijven er bij wanneer het mengsel kookt en roer regelmatig om.
5).Laat rustig door koken onder roeren en wacht tot de vloeistof dikker wordt.
6).Haal van het vuur af en roer de schijfjes citroen er door.
7).Laat de olijven marineren gedurende 24 uur in de koelkast.
2).Fruit de knoflookschijfjes goudbruin aan in de olijfolie.
3).Doe het water er bij, de harissa, het tomatenconcentraat, de takjes tijm en rozemarijn.
4).Doe de olijven er bij wanneer het mengsel kookt en roer regelmatig om.
5).Laat rustig door koken onder roeren en wacht tot de vloeistof dikker wordt.
6).Haal van het vuur af en roer de schijfjes citroen er door.
7).Laat de olijven marineren gedurende 24 uur in de koelkast.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
DIEN OP : In een schaaltje met prikkertjes.