Recept
« Terug naar recepten
Olijvenbrood
PT290M
Olijvenbrood
Een heerlijk olijvenbrood recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Bereiding
Hoe Olijvenbrood te bereiden
1. Los de gist op in 4 eetlepels lauw water met suiker. Laat 15 minuten rusten. Giet er de rest van het water bij en meng. Doe er de bloem en het zout bij en meng tot het deeg enigszins samenhangend is. haalt het uit de kom en leg het op een werkvlak met bloem. Kneed 10 minuten goed door. Het is klaar als het homogeen en elastisch is.
2. Kneed de olijven door het deeg. Maak een bal, bestuif die met bloem en leg in een kom. Dek af met een vochtige doek en zet 3 uur op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.
3. Leg de bal op een werkvlak met bloem en duw er de lucht uit. Sla de vier hoeken van het deeg naar het midden toe. Herhaal dit en vorm er een ovaal brood van. Leg dit met de deegnaad naar onderen op bakpapier op een bakplaat en bestrooi het met bloem. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
4. Snij het brood met een scherp mes ruitvormig in.
5. Verwarm de oven tot 250°C. Zet een schaal heet water op de bodem, wacht 30 seconden tot de oven gevuld is met stoom en zet er het brood in. Zet op 240°C en bak het brood een kwartier.
2. Kneed de olijven door het deeg. Maak een bal, bestuif die met bloem en leg in een kom. Dek af met een vochtige doek en zet 3 uur op een warme plek, tot het volume verdubbeld is.
3. Leg de bal op een werkvlak met bloem en duw er de lucht uit. Sla de vier hoeken van het deeg naar het midden toe. Herhaal dit en vorm er een ovaal brood van. Leg dit met de deegnaad naar onderen op bakpapier op een bakplaat en bestrooi het met bloem. Dek af met een doek en laat 1 uur rijzen op een warme plek.
4. Snij het brood met een scherp mes ruitvormig in.
5. Verwarm de oven tot 250°C. Zet een schaal heet water op de bodem, wacht 30 seconden tot de oven gevuld is met stoom en zet er het brood in. Zet op 240°C en bak het brood een kwartier.