KookJij

Olijvenpuree

Een heerlijk olijvenpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 2 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Olijvenpuree te bereiden

Neem een goed gevuld knoflookbolletje met een gladde,zuiver witte schil. In de schil gebakken wordt knoflook zacht en romig zonder dat het zijn aangename geur en smaak verliest.

1. Leg het ongepelde knoflookbolletje en de ongeschilde ui elk apart op een vierkant sstuk aluminiumfolie. Overgiet ze met een beetje olijfolie.
2. Sluit het aluminiumfolie voorzichtig en zet de pakketjes 30 tot 40 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven. De knoflook en de ui moeten zacht en goudbruin zijn.
3. Ondertussen stampt u in de vijzel de ontpitte groene olijven fijn.
4. Schil de knoflookteentjes en prak ieder teentje met een vork fijn.
5. Schil de ui en snijd hem in grove stukken. Voeg de knoflook en de olijven toe. Roer alles goed door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Serveer de olijvenpuree op een met olijven en kerstomaatjes gegarneerd bord.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst