Recept
« Terug naar recepten
Olijvenpuree
PT45M
Olijvenpuree
Een heerlijk olijvenpuree recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
jasmine merkelijn
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Olijvenpuree te bereiden
Neem een goed gevuld knoflookbolletje met een gladde,zuiver witte schil. In de schil gebakken wordt knoflook zacht en romig zonder dat het zijn aangename geur en smaak verliest.
1. Leg het ongepelde knoflookbolletje en de ongeschilde ui elk apart op een vierkant sstuk aluminiumfolie. Overgiet ze met een beetje olijfolie.
2. Sluit het aluminiumfolie voorzichtig en zet de pakketjes 30 tot 40 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven. De knoflook en de ui moeten zacht en goudbruin zijn.
3. Ondertussen stampt u in de vijzel de ontpitte groene olijven fijn.
4. Schil de knoflookteentjes en prak ieder teentje met een vork fijn.
5. Schil de ui en snijd hem in grove stukken. Voeg de knoflook en de olijven toe. Roer alles goed door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Serveer de olijvenpuree op een met olijven en kerstomaatjes gegarneerd bord.
1. Leg het ongepelde knoflookbolletje en de ongeschilde ui elk apart op een vierkant sstuk aluminiumfolie. Overgiet ze met een beetje olijfolie.
2. Sluit het aluminiumfolie voorzichtig en zet de pakketjes 30 tot 40 minuten in een op 175 °C voorverwarmde oven. De knoflook en de ui moeten zacht en goudbruin zijn.
3. Ondertussen stampt u in de vijzel de ontpitte groene olijven fijn.
4. Schil de knoflookteentjes en prak ieder teentje met een vork fijn.
5. Schil de ui en snijd hem in grove stukken. Voeg de knoflook en de olijven toe. Roer alles goed door elkaar en voeg zout naar smaak toe. Serveer de olijvenpuree op een met olijven en kerstomaatjes gegarneerd bord.