KookJij

Olijvenrijst

Een heerlijk olijvenrijst recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Spanje
Keuken: Europese
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Olijvenrijst te bereiden

Breng 1 liter water aan de kook en strooi er de rijst in.Voeg zout toe en kook de rijst 20 min.Stort de rijst op een zeef en spoel ze met koud water af.Laat de rijst goed uitlekken.Snijd de olijven in plakjes en bak deze op een zacht vuur 3 min.in de olijfolie.Voeg de rijst toe en bak deze al omscheppend tot ze goudbruin zijn.Deze rijstschotel smaakt heerlijk met rood vlees als biefstuk of rosbief of met gegrilde karbonade.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

maya

maya zegt:
hallo
ik vind de rijst altijd heerlijk als ik ga uit eten bij de griek,maar ik heb tot nu toe nog nergens de rijst gevonden om zelf te maken,kan jij me helpen?
waar kan ik de rijst vinden?
welk merk is het wat jij maakt dan kan ik je recept namaken.
mvg.maya