De eierpaketjes kunnen worden opgediend met wat gehakte
bladpeterselie en met een sausje : wat men maar wil.
Recept
« Terug naar recepten
Omelet (Gevuld) (Versie Jan A)
PT30M
Omelet (Gevuld) (Versie Jan A)
Een heerlijk omelet (gevuld) (versie jan a) recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wraps
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet (Gevuld) (Versie Jan A) te bereiden
*Verhit in een wok de zonnebloemolie met de sesamolie.
Doe de uien en knoflook erin en laat ze glazig worden.
Dan het gehakt erbij doen en rul bakken en bruinig.
Doe vervolgens de winterpeen erbij en laat een paar minuten meebakken,dan de doperwtjes even mee laten bakken en ook de tomatenblokjes.Vervolgens de ketjap,Nam Pla en de sambal er goed doorhusselen en de suiker.Het mengsel moet mooi homogeen zijn en niet te vochtig.Zet apart en houd warm onder alu-folie
*Nu de eieren goed kloppen met de cocosmelk
*Dan 1 omelet bakken van 1/4 van het eiermengsel en
het beslag goed uitspreiden over de bakpan.Zodra het ei van boven bijna droog is de omelet keren en nog even bakken.Dan 1/4 van het groente-vlees-mengsel op de omelet doen en de omelet dichtvouwen als een enveloppe.Warm wegzetten in een oven op 60 graden Celsius en de volgende 3 omeletten bereiden.
Doe de uien en knoflook erin en laat ze glazig worden.
Dan het gehakt erbij doen en rul bakken en bruinig.
Doe vervolgens de winterpeen erbij en laat een paar minuten meebakken,dan de doperwtjes even mee laten bakken en ook de tomatenblokjes.Vervolgens de ketjap,Nam Pla en de sambal er goed doorhusselen en de suiker.Het mengsel moet mooi homogeen zijn en niet te vochtig.Zet apart en houd warm onder alu-folie
*Nu de eieren goed kloppen met de cocosmelk
*Dan 1 omelet bakken van 1/4 van het eiermengsel en
het beslag goed uitspreiden over de bakpan.Zodra het ei van boven bijna droog is de omelet keren en nog even bakken.Dan 1/4 van het groente-vlees-mengsel op de omelet doen en de omelet dichtvouwen als een enveloppe.Warm wegzetten in een oven op 60 graden Celsius en de volgende 3 omeletten bereiden.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
deuxchapeaux zegt:
Groeten,Jan A:)
menj zegt:
Groetjes Marja
menj zegt:
Thaise vissaus = Nam Pla
Nu maar hopen dat dit ook volgens Jan zo is.
Groetjes Marja
iris moller zegt: