Recept
« Terug naar recepten
Omelet met basilicum
PT15M
Omelet met basilicum
Een heerlijk omelet met basilicum recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
sonja dejonckheere
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
paule neyrat
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet met basilicum te bereiden
Was het basilicum, dep het droog, stroop de blaadjes af en hak die grof.
Pel de ui en versnipper hem.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en stoof de ui glazig.
Breek intussen de eieren boven een kom, doe er een beetje zout en royaal peper bij en klop de eieren stevig op met een vork.
Doe het basilicum bij de ui zo gauw die mooi glazig is en roer.
Giet er meteen de geklutste eieren op en bak de omelet. Breng met een spatel de randen systematisch naar het midden van de pan.
Bak de omelet gaar volgens uw smaak: goed doorbakken of nog wat nat.
Vouw ze dubbel, leg ze op een schotel en geef een goede draai aan de pepermolen.
Pel de ui en versnipper hem.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en stoof de ui glazig.
Breek intussen de eieren boven een kom, doe er een beetje zout en royaal peper bij en klop de eieren stevig op met een vork.
Doe het basilicum bij de ui zo gauw die mooi glazig is en roer.
Giet er meteen de geklutste eieren op en bak de omelet. Breng met een spatel de randen systematisch naar het midden van de pan.
Bak de omelet gaar volgens uw smaak: goed doorbakken of nog wat nat.
Vouw ze dubbel, leg ze op een schotel en geef een goede draai aan de pepermolen.