Recept
« Terug naar recepten
Omelet van krab en gember en sherry
PT20M
Omelet van krab en gember en sherry
Een heerlijk omelet van krab en gember en sherry recept uit de caraibische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Flavia Vasco de Sousa
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
2 personen
Categorieën:
- > Ontbijt & Lunch - Warm
- > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Curaçao
Keuken:
Caraibische
Bron:
een Curaçaose vriendin
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omelet van krab en gember en sherry te bereiden
De krab uit laten lekken, onzuiverheden verwijderen en met een vork de krab uit elkaar halen.
De bosuitjes schoonmaken. Het witte gedeelte in ringetjes van 2,5 cm snijden. Apart wegleggen.
Het groene gedeelte van de bosuitjes heel fijn snijden en door de eieren kloppen met zout naar smaak.
De olie in de koekenpan verhitten en hierin de witte ringetjes bosui + gember + krab + sherry al roerend heel even bakken.
Dan toevoegen: sojasaus en een beetje suiker.
Even roeren en dan alles goed over de bodem van de pan verdelen.
Draai het vuur laag en giet het eimengsel over het geheel.
Laat de omelet zachtjes bakken tot de bovenkant net droog is. Niet aan laten bakken.
Schuif de omelet voorzichtig op een warme schaal en garneer met een ingesneden tomaat met een druif/olijf erop en reepjes sla langs de randen. (zie foto)
De bosuitjes schoonmaken. Het witte gedeelte in ringetjes van 2,5 cm snijden. Apart wegleggen.
Het groene gedeelte van de bosuitjes heel fijn snijden en door de eieren kloppen met zout naar smaak.
De olie in de koekenpan verhitten en hierin de witte ringetjes bosui + gember + krab + sherry al roerend heel even bakken.
Dan toevoegen: sojasaus en een beetje suiker.
Even roeren en dan alles goed over de bodem van de pan verdelen.
Draai het vuur laag en giet het eimengsel over het geheel.
Laat de omelet zachtjes bakken tot de bovenkant net droog is. Niet aan laten bakken.
Schuif de omelet voorzichtig op een warme schaal en garneer met een ingesneden tomaat met een druif/olijf erop en reepjes sla langs de randen. (zie foto)
Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)
Bij een vriendin op Curaçao gegeten. Zij had het van ingevroren krabvlees gemaakt.
Anna zegt:
Groetjes,
Anna.:D:D