KookJij

Omelettaartjes

Een heerlijk omelettaartjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 12 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Frankrijk
Keuken: Europese
Bron: A.H.
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omelettaartjes te bereiden

Artisjokharten en basilicum heel fijn hakken. In kom eieren loskloppen met slagroom, zout en peper. Artisjok en basilicum erdoor roeren. In kleine koekenpan 1/2 eetlepel olie verhitten. 1/6 deel van eimengsel over pan laten uitvloeien. Op matig hoog vuur omelet bakken tot de bovenkant bijna droog is. Op bord laten glijden en bestrijken met 1/5 deel van tapenade. Op dezelfde manier nog 5 omeletten bakken. Elke omelet op andere omeletten leggen en bestrijken met tapenade. Bovenste omelet niet bestrijken met tapenade, geheel iets aandrukken. Omelettaartje laten afkoelen tot lauwwarm en in 12 puntjes snijden. Rucola over platte schaal verdelen. Omeletpuntjes erop zetten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Miranda

Miranda zegt:
Zelfde geldt voor rucola, daarvoor kun je ook raapstelen nemen. Het is er weer de tijd voor. Er staat trouwens ook lekkere omelet-raapstelen-recept op raapstelen.nl
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Hallo Lizemie, dan neem je toch een andere groente die je wel lekker vindt, Groetjes Marijke
Lizemie2

Lizemie2 zegt:
Ik lust geen artisjokken... Kan ik dat vervangen door iets anders?