KookJij

Omgekeerde appeltaartjes met camembert

Een heerlijk omgekeerde appeltaartjes met camembert recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 4 a 6 personen
Categorieën:
  1. > Nagerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Dagblad BN / De Stem
Kan worden ingevroren: Ja
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Omgekeerde appeltaartjes met camembert te bereiden

1.Vet de taartvormpjes in
Oven op 200°C. Deeglappen laten ontdooien
2.Snijd de appels in 4-en, verwijder de klokhuizen, schil de appels en snijd ze in niet al te dunne plakken.
3.Verhit wat boter in de koekenpan en bak hierin de appelplakken rondom tot ze een beetje kleuren. Ze mogen niet uit elkaar vallen.
4.Bestrooi ze met zout en peper.
5.Schik dan de appelpartjes in een mooie vorm in de taartvormpjes bijv. vanaf het midden dakpansgewijs laten uitwaaieren.
6.Bestrooi de partjes dan met wat tijm naar smaak.
7.Snij de camembert in plakjes en verdeel die over de appelplakjes.
8.Steek (of snijd) de plakken deeg uit tot een cirkel van minstens 2 cm groter in doorsnede dan de vormpjes.
Leg de deegplakjes op de camembert en duw de randen met het platte deel van een mes zoveel mogelijk naar beneden in de vorm.
9. Kwast het deeg met losgeroerde eidooier in of met wat melk.
10. Doe de vormpjes in de oven ± 15 à 20 minuten tot ze gaar zijn.
11.Laat ze maar heel even uitdampen, zet telkens een bord op de vorm en keer in een snelle beweging de vorm om zodat het taartje omgekeerd op het bord komt.

Mijn kookverhaal (Flavia Vasco de Sousa)

Warm, zoet-hartig nagerecht. Volgens mij oorspronkelijk uit Frankrijk, maar ik heb het uit een regionaal dagblad.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst