Recept
« Terug naar recepten
Omgekeerde rabarber-appeltaart
PT60M
Omgekeerde rabarber-appeltaart
Een heerlijk omgekeerde rabarber-appeltaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Omgekeerde rabarber-appeltaart te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 C. Vet een ronde taartvorm van 20 cm doorsnee dun in en bekleed de bodem met bakpapier.
Doe de suiker samen met 80 ml water in een pan en verwarm hem op laag vuur. Beweeg de pan regelmatig heen en weer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en laat de suikerstroop koken tot hij een lichte karamelkleur heeft. In de oven zal de kleur donkerder worden. Giet de suikerstroop in de taartvorm. Voeg de stukjes rabarber en appel toe en duw die een beetje aan.
Klop met een elektrische mixer eieren, poedersuiker en vanille-extract schuimig in een kleine kom. Spatel de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem boven de kom en roer hem door het eimengsel (dit blijft vrij dun). Lepel het beslag voorzichtig over de vruchten en zorg ervoor dat deze op hun plaats blijven.
Bak de taart ca. 45 minuten of tot de bovenkant stevig is. Snijd met een mes de taart los van de randen en stort hem voorzichtig op een rooster om af te koelen. Wacht hier niet mee, want dan wordt de karamel hard en blijft hij aan de taartvorm vastplakken. Dien de taart warm op met slagroom bij wijze van dessert of koud als cake bij de thee of koffie.
Doe de suiker samen met 80 ml water in een pan en verwarm hem op laag vuur. Beweeg de pan regelmatig heen en weer tot de suiker is opgelost. Draai het vuur hoger en laat de suikerstroop koken tot hij een lichte karamelkleur heeft. In de oven zal de kleur donkerder worden. Giet de suikerstroop in de taartvorm. Voeg de stukjes rabarber en appel toe en duw die een beetje aan.
Klop met een elektrische mixer eieren, poedersuiker en vanille-extract schuimig in een kleine kom. Spatel de gesmolten boter erdoor. Zeef de bloem boven de kom en roer hem door het eimengsel (dit blijft vrij dun). Lepel het beslag voorzichtig over de vruchten en zorg ervoor dat deze op hun plaats blijven.
Bak de taart ca. 45 minuten of tot de bovenkant stevig is. Snijd met een mes de taart los van de randen en stort hem voorzichtig op een rooster om af te koelen. Wacht hier niet mee, want dan wordt de karamel hard en blijft hij aan de taartvorm vastplakken. Dien de taart warm op met slagroom bij wijze van dessert of koud als cake bij de thee of koffie.
jolanda zegt: