Recept
« Terug naar recepten
Oostenrijkse Erdbeernocken
PT45M
Oostenrijkse Erdbeernocken
Een heerlijk oostenrijkse erdbeernocken recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
nvt personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Oostenrijk
Keuken:
Europese
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oostenrijkse Erdbeernocken te bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Meng de aardbeien met de suiker en de citroenlikeur en laat dit ongeveer 1 uur intrekken. Klop de eierdooiers met de poedersuiker en de vanillesuiker schuimig. Klop de eiwitten met de suiker stijf en roer deze voorzichtig door het eidooiermengsel. Meng de bloem met de fijngebrokkelde beschuit en roer dit door het eimengsel. Maak van het deeg schijfjes en plaats deze meteen in een ovenschaal. Zet de schaal meteen in de voorverwarmde oven. Verdeel na ongeveer 20 minuten bakken de aardbeien over het deeg en bak het verder af op dezelfde temperatuur. Giet een beetje citroenlikeur op het nog warme gebak en serveer onmiddellijk.
svetlana zegt:
veel succes met het bakken!