Recept
« Terug naar recepten
Oosterse boeren groente kippensoep
PT90M
Oosterse boeren groente kippensoep
Je kan de pepers ook vervangen door er een flinke schep sambal en wat chilisaus er door te doen
Recept van:
marcel knol
Bereidingstijd:
90 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Soepen - met Vlees
- > Soepen - met Groente
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Thailand
Keuken:
Oosterse
Bron:
Eigen recept
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oosterse boeren groente kippensoep te bereiden
- Zet de pan op het gas op hoog vuur kook hierin de braadkuiken en doe de verse gember in plakjes en een bouillonblokje erbij en doe vervolgens de tamarinde pasta, hoisin saus, thaise vissaus, oestersaus en ketjap er bij, laat dit een uur koken.
- Haal de braadkuiken uit de pan en laat afkoelen en verwijder de stukjes gember uit de bouillon.
- Voeg vervolgens de boerensoepgroenten en de gehakte knoflook en spaanse peper en de soepballetjeslaat toe, laat dit rustig op laag vuur door koken.
- Pluk vervolgens de braadkuiken en doe het fijn gesneden terug in de pan laat alles nog een half uur door koken.
Mijn kookverhaal (marcel knol)
Dit recept heb ik gisteren voor het eerst gemaakt vond hem verrukkelijk in plaats van de pepers kun je ook een flinke schep sambal en sweat chilisaus toevoegen.