KookJij

Oosterse varkensreepjes met ananas

Een heerlijk oosterse varkensreepjes met ananas recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 20 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Wokken
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: vlees.nl
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oosterse varkensreepjes met ananas te bereiden

Hak de koriander grof.Laat de ananas uitlekken.Verhit de roerbakolie in een wok en roerbak de reepjes vlees met de sambal 3 min op hoog vuur.Schep de chinese groenten erdoor en roerbak alles nog 4 min.Schep de ananasstukjes en de kokosmelk door het vleesmengsel en voeg zout naar smaak toe.Laat het vlees nog even zachtjes pruttelen.Strooi de koriander erover.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
Ik heb het vanavond gemaakt. Zonder sambal, want er at een kleuter mee. Daardoor was het wat flauw, maar wel lekker. En een beetje nat, maar dat was voor ons kleine meisje lekker door de rijst.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
hallo cyberbabe,je moet het inderdaad laten pruttelen totdat het vocht nog wat verdampt is.evt.kun je het nog wat binden met maizena.Doe ik zelf nooit.Maar het is heerlijk.groetjes Marijke
Cyberbabe

Cyberbabe zegt:
ik wil dit graag een keer maken, maar vroeg me af: wordt het niet een hele natte bedoening als je er op het eind nog 2 deciliter vocht bijdoet? of moet het pruttelen tot het (deels) verdampt is?
w.porck

w.porck zegt:
Natuurlijk, het is dat ik kaal ben anders was ik blond geweest.
bobbeltje

bobbeltje zegt:
Willem de koriander wordt niet gebakken maar strooi je over het gerecht als het klaar is.Je moet de chinese roerbak groenten mee wokken.Marijke
w.porck

w.porck zegt:
Marijke.

Moet alle koriander gebakken worden of moet je wat bewaren voor de afwerking?

Willem