Recept
« Terug naar recepten
Op de huid gebakken rode mulfilet met milanese ris
PT50M
Op de huid gebakken rode mulfilet met milanese ris
Een heerlijk op de huid gebakken rode mulfilet met milanese ris recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
50 min
Personen:
14 personen
Categorieën:
- > Voorgerechten - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
3
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Les copains culinaires.
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Op de huid gebakken rode mulfilet met milanese ris te bereiden
Opmerking: Maak de risotto zo laat mogelijk.
1.Voeg de saffraan bij de noilly prat.
2.Smelt de boter in een wijde pan, voeg de fijngesneden ham, sjalot, bleekselderij en knoflook toe, fruit zachtjes.
3.Voeg dan de rijst toe en bak deze glazig. Voeg hierbij de noilly prat en op een matig vuur de visbouillon toe. Steeds per soeplepel door de rijst laten absorberen totdat deze gaar is. Na ± 20 min. is de rijst gaar.
4.Parmezaanse kaas toevoegen
5.Saus: De sjalot fruiten in boter
6.Wijn, bouillon en dragon toevoegen en tot 1/3 inkoken.
7.Zeven en dan room toevoegen en dit inkoken tot 1/3
saus.
8.Deze inkloppen met de staafmixer en enkele blokjes roomboter toevoegen.
9.Mul instrijken met olie. De filets eerst op de huid 1 a 2 min. grillen in de grilpan en daarna aan de andere zijde. Bestrooi met een beetje zout.
Presentatie:
1.Plaats in het midden van het bord een ring van 6 cm. doorsnede en vul deze met de risotto. Goed aandrukken
2.Leg de krokante filet erop en napeer de saus eromheen. Evt. een takje dille op de mul leggen.
1.Voeg de saffraan bij de noilly prat.
2.Smelt de boter in een wijde pan, voeg de fijngesneden ham, sjalot, bleekselderij en knoflook toe, fruit zachtjes.
3.Voeg dan de rijst toe en bak deze glazig. Voeg hierbij de noilly prat en op een matig vuur de visbouillon toe. Steeds per soeplepel door de rijst laten absorberen totdat deze gaar is. Na ± 20 min. is de rijst gaar.
4.Parmezaanse kaas toevoegen
5.Saus: De sjalot fruiten in boter
6.Wijn, bouillon en dragon toevoegen en tot 1/3 inkoken.
7.Zeven en dan room toevoegen en dit inkoken tot 1/3
saus.
8.Deze inkloppen met de staafmixer en enkele blokjes roomboter toevoegen.
9.Mul instrijken met olie. De filets eerst op de huid 1 a 2 min. grillen in de grilpan en daarna aan de andere zijde. Bestrooi met een beetje zout.
Presentatie:
1.Plaats in het midden van het bord een ring van 6 cm. doorsnede en vul deze met de risotto. Goed aandrukken
2.Leg de krokante filet erop en napeer de saus eromheen. Evt. een takje dille op de mul leggen.
Martha Essers zegt: