Recept
« Terug naar recepten
Opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie
PT30M
Opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie
Een heerlijk opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
Njam.tv
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie te bereiden
Laat de veenbessen met het water, de kruidnagels en de kaneel 20 min. zachtjes koken. Zeef alles en druk met de onderkant van een lepel goed aan om het sap uit de schillen te drukken. Verwarm de compote met de suiker en laat inkoken tot de gewenste dikte.
Verwarm de oven voor op 180°C. Droog het broodkruim op de bakplaat. Hak de boschampignons en het sjalotje fijn. Fruit ze aan en laat uitlekken. Meng er het broodkruim onder en breng op smaak met peper en zout.
Kruid alle kalkoenlapjes met peper en smeer er de geitenkaas op. Schep er 1 el boschampignons op. Rol op en bind vast met een kooktouw. Bak de kalkoenrolletjes aan en laat verder garen in de oven.
Laat de spinazie slinken in dezelfde pan waar de champignons zijn in gefruit. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Serveer stukjes kalkoen met aardappelpuree, spinazie en veenbessensaus.
Verwarm de oven voor op 180°C. Droog het broodkruim op de bakplaat. Hak de boschampignons en het sjalotje fijn. Fruit ze aan en laat uitlekken. Meng er het broodkruim onder en breng op smaak met peper en zout.
Kruid alle kalkoenlapjes met peper en smeer er de geitenkaas op. Schep er 1 el boschampignons op. Rol op en bind vast met een kooktouw. Bak de kalkoenrolletjes aan en laat verder garen in de oven.
Laat de spinazie slinken in dezelfde pan waar de champignons zijn in gefruit. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Serveer stukjes kalkoen met aardappelpuree, spinazie en veenbessensaus.