KookJij

Opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie

Een heerlijk opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 30 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Gevogelte
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Belgie
Keuken: Belgische
Bron: Njam.tv
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opgerolde kalkoenfilet met verse spinazie te bereiden

Laat de veenbessen met het water, de kruidnagels en de kaneel 20 min. zachtjes koken. Zeef alles en druk met de onderkant van een lepel goed aan om het sap uit de schillen te drukken. Verwarm de compote met de suiker en laat inkoken tot de gewenste dikte.

Verwarm de oven voor op 180°C. Droog het broodkruim op de bakplaat. Hak de boschampignons en het sjalotje fijn. Fruit ze aan en laat uitlekken. Meng er het broodkruim onder en breng op smaak met peper en zout.

Kruid alle kalkoenlapjes met peper en smeer er de geitenkaas op. Schep er 1 el boschampignons op. Rol op en bind vast met een kooktouw. Bak de kalkoenrolletjes aan en laat verder garen in de oven.

Laat de spinazie slinken in dezelfde pan waar de champignons zijn in gefruit. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.
Serveer stukjes kalkoen met aardappelpuree, spinazie en veenbessensaus.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst