Recept
« Terug naar recepten
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
PT130M
Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur
Een heerlijk opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
130 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Onbekend
Bron:
wereldkeuken
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur te bereiden
In een kom broodmix met 25 gram boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op een warme plaats deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van 30x20 centimeter. 50 gram boter, basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 centimeter lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt 45 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Zuidvruchtentaart in oven in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. In een kom poedersuiker met 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de taart uitstrijken.