KookJij

Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur

Een heerlijk opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur recept wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 130 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Koud
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Onbekend
Bron: wereldkeuken
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opgerolde zuidvruchtentaart met kaneelglazuur te bereiden

In een kom broodmix met 25 gram boter, melk en ei tot stevig deeg kneden. Op een warme plaats deeg afgedekt 30 minuten laten rijzen. Deeg nogmaals doorkneden en op een met bloem bestoven aanrecht uitrollen tot een rechthoek van 30x20 centimeter. 50 gram boter, basterdsuiker, 1 theelepel kaneel, rozijnen en abrikozen over deeglap verdelen. Deeglap oprollen tot 30 centimeter lange rol en in 10 even grote stukken snijden. Deegrolletjes naast elkaar in vorm zetten. Afgedekt 45 minuten laten rijzen. Intussen oven voorverwarmen op 200 graden. Zuidvruchtentaart in oven in 30 minuten goudbruin en gaar bakken. In een kom poedersuiker met 1 theelepel kaneel en 2 eetlepels water tot een glanzend glazuur roeren. Glazuur over de taart uitstrijken.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst