KookJij

Opor Daging Perut Babi dengan Tahoe dan Telor

Een opor-gerecht heeft een bepaalde structuur. Het begint met de gebakken ui-knoflook-lombok, welke met de bumbu-opor wordt samengefruit. De bumbu-opor bevat minstens kemirinoten, trassi, laos, sereh, ketumbar, djinten, kunyit, gulah Djawa, daun purut dan daun salam, goede santen en dikwijls een combi van bouillon en melk
Recept van:
Bereidingstijd: 110 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Bijgerechten - Overig
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Indonesie
Keuken: Oosterse
Bron: Familie
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Opor Daging Perut Babi dengan Tahoe dan Telor te bereiden

  1. Bak de blokjes tahoe lekker bruin in de gloeiend hete rijstolie+sesamolie en laat die rustig uitlekken in een zeef.
  2. In een pan met dikke bodem 4 eetlepels rijstolie zeer heet laten worden en daarin het vlees, de uien en lomboks aanfruiten tot de uien  zacht beginnen te worden en doe daar bij dan de knoflook gedurende 1 minuut flink roeren.
  3. Doe het mengsel voor de bumbu in de keukenblender (de blaadjes niet!!!) en draai daarvan een pasta en laat die mee aanfruiten met de vlees-uien-knoflook-mix tot de geuren goed los komen. Ga nog even door tot alles een mooie bruine kleur heeft gekregen.
  4. Doe er dan de santen bij en de blaadjes en laat nog eens 15 koken op een laag vuurtje.
  5. Mocht het vocht wat aan de lage kant zijn, dan aanvullen met een water-melk mix en weer terug aan de kook brengen.
  6. Nu gaat de tahoe er bij en de hardgekookte eieren.
  7. Laat nog even doorsudderen tot de tahoe en de eieren ook op temperatuur zijn gekomen.
  8. Geef er rijst bij, gebakken uitjes, atjar en emping.

Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)

Drink hierbij een koud biertje of een jasmijnthee.
Als er per se wijn bij geschonken moet worden dan een droge witte wijn als het gerecht niet zo pedis is en zoeter naarmate het pedisser wordt.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst