*In plaats van een scharrelkip in 8 stukken ook mogelijk:
-6-8 filets,gehalveerd of in kleine blokjes
-6-8 dijen
-6-8 eendenpoten
-6-8 eenden filets
Recept
« Terug naar recepten
Opor Gerechten
PT75M
Opor Gerechten
Een heerlijk opor gerechten recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Jan A van der Hoeden
Bereidingstijd:
75 min
Personen:
4 - 8 personen
Categorieën:
- > Bijgerechten - Overig
- > Snacks - Warm
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
5
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Familie
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opor Gerechten te bereiden
OPOR GERECHTEN:
""""""""""""""""""""""""""""""
*Bak de uien en knoflook glazig en laat de fijngesneden lomboks mee braden + de sambal
*Ondertussen is van de rest behalve de santen en het vocht en de blaadjes purut / slam) een pasta gedraaid,die bij de glazig gebakken uien-mix wordt meegefruit tot de
aroma's los komen
*Hierna wordt kip of vlees (dat in blokjes of reepjes is gesneden) bijna gaar gebakken
*Vervolgens wordt het santen-water cq-bouillon cq-melk mengsel er bij gedaan + de purut en salam
*Dan is de suddertijd van
-telors ± 30 minuten
-ayam ± 3/4 - 1 uur (of tot de saus dikker begint te worden)
-vlees ± 2 1/2 uur
OF:eieren -kip-vlees pas bij de saus doen als die al is inge-
dikt door inkoken (dan eieren-kip-vlees ± 15 minuten in de
saus laten sudderen)
#*
OPOR LUNAK GERECHTEN (Opor voor sambal haters)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Sambal en lomboks weglaten
*In de kruidenpasta meenemen:
-1-2 theelepels kanee
-1 theelepel kruidnagel
Verder alles gelijk aan bereiding van Opor Gerechten.
""""""""""""""""""""""""""""""
*Bak de uien en knoflook glazig en laat de fijngesneden lomboks mee braden + de sambal
*Ondertussen is van de rest behalve de santen en het vocht en de blaadjes purut / slam) een pasta gedraaid,die bij de glazig gebakken uien-mix wordt meegefruit tot de
aroma's los komen
*Hierna wordt kip of vlees (dat in blokjes of reepjes is gesneden) bijna gaar gebakken
*Vervolgens wordt het santen-water cq-bouillon cq-melk mengsel er bij gedaan + de purut en salam
*Dan is de suddertijd van
-telors ± 30 minuten
-ayam ± 3/4 - 1 uur (of tot de saus dikker begint te worden)
-vlees ± 2 1/2 uur
OF:eieren -kip-vlees pas bij de saus doen als die al is inge-
dikt door inkoken (dan eieren-kip-vlees ± 15 minuten in de
saus laten sudderen)
#*
OPOR LUNAK GERECHTEN (Opor voor sambal haters)
""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""
*Sambal en lomboks weglaten
*In de kruidenpasta meenemen:
-1-2 theelepels kanee
-1 theelepel kruidnagel
Verder alles gelijk aan bereiding van Opor Gerechten.
Mijn kookverhaal (Jan A van der Hoeden)
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
bametz-saffrie zegt:
deuxchapeaux zegt:
Jan A.