Recept
« Terug naar recepten
Opor kip met eieren
PT40M
Opor kip met eieren
Een heerlijk opor kip met eieren recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
40 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Opor kip met eieren te bereiden
De gepelde eieren lichtbruin bakken in olie. De uien knoflook trassi ketoembar koenjit en fijngemalen kemirinoten waarna zout en suiker naar behoefte wordt toegevoegd. Wat olie in een pan verhitten en de gemalen kruiden fruiten. Hierna de salambladeren en de stengel toevoegen en dit alles gedurende enkele minuten al roerend laten pruttelen. De hanebillen dooreenroeren, water toevoegen, aan de kook brengen en wat laten koken. Na vijf minuten controleren of het vlees gaar is en eventueel nog wat water toevoegen. De cocos als laatste erbij doen en 5 minuten laten doorkoken en steeds proeven op smaak.
HENNY zegt: