Recept
« Terug naar recepten
Oranjekoek
PT80M
Oranjekoek
Een heerlijk oranjekoek recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oranjekoek te bereiden
Sinaasappels goed schoonboenen. Oranje schil van sinaasappels afsnijden en schil heel fijn snijden. 1 sinaasappel uitpersen. In pannetje schil met 1 eetlepel water en 30 g kristalsuiker ca. 5 minuten laten koken. Bakmeel, boter, basterdsuiker en zout met ca. 4 eetlepels water tot soepel deeg kneden. Sinaasappelschil met muisjes erdoor kneden. Oven voorverwarmen op 175 °C of gasovenstand 3. Tweederde deel van deeg uitrollen en in vorm drukken. Eierdooier met rest van kristalsuiker door amandelspijs kneden. Werkblad bestuiven met poedersuiker en amandelspijs uitrollen tot cirkel ter grootte van springvorm. Spijs op deeg leggen. Rest van deeg uitrollen tot cirkel ter grootte van vorm en op spijs leggen. Aan randen goed aandrukken. Oranjekoek in oven in ca. 30 minuten gaar bakken. Koek helemaal laten afkoelen.
Bereiden
In kommetje poedersuiker losroeren met ca. 1 eetlepel sinaasappelsap en oranjekoek ermee bestrijken.
Bereiden
In kommetje poedersuiker losroeren met ca. 1 eetlepel sinaasappelsap en oranjekoek ermee bestrijken.