KookJij

Oranjetaart

Een heerlijk oranjetaart recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 90 min
Personen: 10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oranjetaart te bereiden

Boven een kom 250 gr.bloem en het zout zeven.De koude boter toevoegen en met twee messen in stukjes ter grootte van een erwt snijden.Twee eidooiers en 3 el.water toevoegen.Met een koele hand alles snel tot een soepel deeg kneden.Minstens 30 min.in de koelkast laten opstijven.Intussen in een zeef de perziken laten uitlekken.De amandelen in een keukenmachine fijnmalen.Een taartvorm (26 cm) invetten.De oven voorverwarmen op 175C.Op een met bloem bestoven werkvlak het deeg uitrollen tot een dunne lap van ca.30 cm.doorsnede.De taartvorm hiermee bekleden.In een kom de zachte boter in 5 min.kloppen tot een romige massa.Lepel voor lepel de bastersuiker erbij kloppen.Een eidooier en het ei erdoor kloppen.De gemalen amandelen en 30 gr.bloem erdoor roeren.Dit mengsel over de taartbodem verdelen.De perzikhelften met de bolle kant naat boven erin drukken.In het midden van de oven de taart ca.40 min.goudbruin bakken.In een pannetje de abrikozenjam verwarmen.Hiermee de bovenkant van de taart bestrijken.De taart in de vorm laten afkoelen.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst