Recept
« Terug naar recepten
Orchideenshake (Salep)
PT15M
Orchideenshake (Salep)
Een heerlijk orchideenshake (salep) recept uit de balkan keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lambert de Bruijn
Bereidingstijd:
15 min
Personen:
4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
10
Herkomst:
Turkije
Keuken:
Balkan
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orchideenshake (Salep) te bereiden
De melk in een pan doen en er de citroenschil en de saleppoeder aan toevoegen.Al roerend 4-5 min.zachtjes laten koken.De orchideenmelk vervolgens naar smaak bestrooien.De orchideeënmelk in een kan doen,met kaneel bestrooien,garneren met takjes melisse en munt en vervolgens serveren.
Clemens van de Laak zegt:
Is wel een stuk duurder dan het instant spul. Een theelepel Salep doen in een liter melk en laten koken.