Recept
« Terug naar recepten
Oregano-prosciuttowieltjes
PT80M
Oregano-prosciuttowieltjes
Een heerlijk oregano-prosciuttowieltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Doortje Haas
Bereidingstijd:
80 min
Personen:
10 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
kim
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oregano-prosciuttowieltjes te bereiden
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.
Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.
Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.
Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.
Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen
Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.
Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.
Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.
Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.
Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/
Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.
Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.
Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.
Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.
Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.