KookJij

Oregano-prosciuttowieltjes

Een heerlijk oregano-prosciuttowieltjes recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 80 min
Personen: 10 personen
Categorieën:
  1. > Hapjes - Amuse
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Italie
Keuken: Europese
Bron: kim
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oregano-prosciuttowieltjes te bereiden

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.

Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.

Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.

Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.

Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/

Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.

Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.

Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.

Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.



Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen



Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.

Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.

Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.

Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.

Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/

Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.

Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.

Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.

Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.



Tip: Prosciutto is een italiaanse ham, die na het zouten aan de lucht wordt gedroogd. Het is niet nodig om de ham te koken. Prosciutto wordt meestal verkocht en opgediend in flinterdunne plakjes. De zachte smaak is ideaal voor gebruik in antipasti in combinatie met fruitsoorten, zoals meloen of verse vijgen

Snijd de paprika’s in vieren en verwijder de zaadlijsten.

Laat ze zwart worden onder een hete grill met het velletje naar boven.

Laat de paprika’s in een plastic zak afkoelen en verwijder het zwarte velletje.

Meng de roomkaas, parmezaanse kaas, bosui, oregano, kappertjes en pijnboompitten door elkaar.

Leg een stukje paprika op een plakje prosciutto en snijdt ze totdat ze dezelfde grootte hebben/

Haal de paprika eraf en smeer wat kaasmengsel over de prosciutto.

Leg de paprika er weer op en verdeel hier nog een laagje kaasmengsel over.

Rol de plakjes stevig op vanaf de smalste kant.

Dek ze af en leg ze minimaal een uur in de koelkast tot ze stevig zijn.

Snijd de rolletjes in plakjes van 1cm en steek er een cocktailprikker in.




Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst