Dit is m'n eerste , maar ook altijd favoriete pastasaus gebleven.
Zeker toen ik las dat de groot industriëlen, hun pastasaus volstoppen met allerlei (ongewenste) hulpmiddelen, om duurdere, originele ingrediënten te vervangen en om de indruk te wekken dat het allemaal puur natuur is. (Bertolli in dit geval)
Recept
« Terug naar recepten
Originele Italiaanse pastasaus met anjovis en rozemarijn
PT60M
Originele Italiaanse pastasaus met anjovis en rozemarijn
Een heerlijk originele italiaanse pastasaus met anjovis en rozemarijn recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Hans de vos
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
6
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
River Cafe Cook Book
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Originele Italiaanse pastasaus met anjovis en rozemarijn te bereiden
Verwarm de olie en de boter in een grote pan, tot heet.
Bak de knoflook voorzichtig, tot licht bruin (delicaat klusje).
Voeg anjovis en rozemarijn toe.
Meng door elkaar tot de anjovis smelt (anjovis hoeft niet te koken), het smelten duurt een paar seconden.
Voeg de tomaten toe, roer totdat ze kapot gaan.
Zet het vuur laag en roer, totdat de vloeistof is verdampt en er een saus overblijft, ged. ca. 30-45 min.
Voeg de room toe en het meeste van de Parmezaanse kaas.
Gebruik bij (verse) pasta .
Vermeng dit met saus en serveer met de resterende kaas.
Bak de knoflook voorzichtig, tot licht bruin (delicaat klusje).
Voeg anjovis en rozemarijn toe.
Meng door elkaar tot de anjovis smelt (anjovis hoeft niet te koken), het smelten duurt een paar seconden.
Voeg de tomaten toe, roer totdat ze kapot gaan.
Zet het vuur laag en roer, totdat de vloeistof is verdampt en er een saus overblijft, ged. ca. 30-45 min.
Voeg de room toe en het meeste van de Parmezaanse kaas.
Gebruik bij (verse) pasta .
Vermeng dit met saus en serveer met de resterende kaas.