Piet Huysentruyt. Ik blijf zeggen: hij leerde mij koken en zijn volk opnieuw.
'SOS Piet' en de 'Perfecte keuken' leren me elke dag opnieuw beter en beter koken, omdat hij telkens het 'hoe en waarom' meegeeft.
Waarvoor mijn dank aan VTM en Piet zelf.
Recept
« Terug naar recepten
Orloff-gebraad (gebraad Orlov)
PT60M
Orloff-gebraad (gebraad Orlov)
Een heerlijk stukje vlees uit de oven!
Recept van:
Willy Delcart
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
9
Herkomst:
Frankrijk
Keuken:
Europese
Bron:
De perfecte keuken van Piet Huysentruyt, maar ook anderen
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orloff-gebraad (gebraad Orlov) te bereiden
- Kruid het gebraad en bak het aan één kant gedurende 10 minuten, dan op de andere kant gedurende 15 minuten.
- Let goed op dat de vetstof niet aanbrandt, voeg geregeld een klontje koude vetstof toe.
- Haal het vlees uit de pan en leg het op een bord, dek af met zilverpapier.
- Doe ondertussen de in schijven gesneden champignons in dezelfde braadpan en stoof ze aan.
- Voeg een beetje runderbouillon en/of wat fond toe, doe er de room bij en laat even opkoken.
- Snijd ondertussen het vlees in schijven en leg om beurt een stukje gebraad, een dun sneetje kaas en een sneetje hesp tot heel het gebraad in de ovenschaal ligt.
- Giet er de champignonsaus over en strooi gemalen kaas over het geheel.
- Zet gedurende 10 minuten onder de grill.
- Serveer bij voorkeur met kroketjes of frieten en worteltjes met erwten.
ward verhelst zegt: