Recept
« Terug naar recepten
Orloff-je met hondshaai
PT35M
Orloff-je met hondshaai
Een heerlijk orloff-je met hondshaai recept uit de belgische keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Erwin Elens
Bereidingstijd:
35 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst:
Belgie
Keuken:
Belgische
Bron:
njam
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Orloff-je met hondshaai te bereiden
- Snijd de hondshaai in 12 medaillons van ongeveer 2 cm dik.
- Roer de gemalen kaas door de warme bechamelsaus en werk dit sausje af met peper en zout. Snijd of hak de paddenstoelen heel fijn. Laat ze ongeveer 10 minuten garen en indampen met een klontje boter.
- Bak de hondshaainootjes krokant en gaar in het tweede klontje boter en kruid ze ook af met peper en zout.
- eg in 4 individuele ovenschaaltjes eerst een laagje champignons, dan een stukje hondshaai, daarop weer paddenstoelen en daarop een plakje ham en een plakje kaas. Herhaal deze werkwijze nog twee maal.
- Giet het kaassausje rond de vis.
- Zet de oven op grillstand. Schuif de ovenschaaltjes nog ongeveer 5 minuten onder de voorverwarmde grill, zodat de plakken kaas beginnen te smelten.