Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas met bieslooksaus
PT20M
Ossenhaas met bieslooksaus
Een heerlijk ossenhaas met bieslooksaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Lidia van Amelsvoort
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 - 6 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Sonja Bakker
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas met bieslooksaus te bereiden
Was de spinazie en laat het uitlekken. Vermeng 1 eetlepel mosterd, 1 eetlepel azijn, 1 eetlepel olijfolie met de peper en zout in een kom. Roer er dan het water doorheen en laat eventjes staan.
Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel en snijd ze in kleine stukjes. Knip de bieslook klein. Vermeng de ei en bieslook met de overige mosterd, azijn, peper, tot een geheel. Voeg als laatste de nog warme bouillon toe. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grillpan en bak de ossenhaas aan beide kanten snel bruin. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg het in het midden van een platte schaal. Hierom heen de spinazie en besprenkel deze met de dressing. Verdeel tot slot de ei/bieslook saus over de ossenhaas.
Kook ondertussen de eieren hard, spoel ze koud af, pel en snijd ze in kleine stukjes. Knip de bieslook klein. Vermeng de ei en bieslook met de overige mosterd, azijn, peper, tot een geheel. Voeg als laatste de nog warme bouillon toe. Verwarm ondertussen de olijfolie in een grillpan en bak de ossenhaas aan beide kanten snel bruin. Snijd de ossenhaas in dunne plakjes en leg het in het midden van een platte schaal. Hierom heen de spinazie en besprenkel deze met de dressing. Verdeel tot slot de ei/bieslook saus over de ossenhaas.
Mijn kookverhaal (Lidia van Amelsvoort)
Heeerlijk! Voor de kinderen kook ik de spinazie...
Lidia zegt:
Vlees is vlees.... voor mij dan.