Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas met bospaddenstoelensaus
PT45M
Ossenhaas met bospaddenstoelensaus
Een heerlijk ossenhaas met bospaddenstoelensaus recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
7
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kookclub
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas met bospaddenstoelensaus te bereiden
Zet bospaddenstoelen in kalfsfond op het vuur, voeg madeira en cognac toe en laat tot de helft inkoken. Voeg dan slagroom toe en laat inkoken tot een lichtgebonden saus.
Wrijf vlees in met olie en laat op kamertemperatuur ± 1 uur afgedekt staan. Pan goed verhitten en tournedo’s aan beide zijden kort bruin bakken. Uit pan nemen en met wat zout bestrooien en tot gebruik weg zetten.
De aangebakken tournedo’s in aluminiumfolie wikkelen en in een oven van ± 70°C laten garen.
Bak de aardappelblokjes in de boter en de geperste knoflook en strooi er de tijm overheen. Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe en schep nog even om.
Blancheer de schoongemaakte groenten apart beetgaar en spoel af met koud water. Rol de groenten voor het opdienen enkele minuten door een pan of wok met wat boter.
Serveer op een voorverwarmd bord en napeer de tournedos met de paddenstoelensaus.
Wrijf vlees in met olie en laat op kamertemperatuur ± 1 uur afgedekt staan. Pan goed verhitten en tournedo’s aan beide zijden kort bruin bakken. Uit pan nemen en met wat zout bestrooien en tot gebruik weg zetten.
De aangebakken tournedo’s in aluminiumfolie wikkelen en in een oven van ± 70°C laten garen.
Bak de aardappelblokjes in de boter en de geperste knoflook en strooi er de tijm overheen. Voeg op het laatste moment de gehakte peterselie toe en schep nog even om.
Blancheer de schoongemaakte groenten apart beetgaar en spoel af met koud water. Rol de groenten voor het opdienen enkele minuten door een pan of wok met wat boter.
Serveer op een voorverwarmd bord en napeer de tournedos met de paddenstoelensaus.
Reageer op dit recept
Reacties op dit recept
Hilde Dumont zegt:
Chrit zegt: