Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas met citrussalade
PT30M
Ossenhaas met citrussalade
Een heerlijk ossenhaas met citrussalade recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
30 min
Personen:
6 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
allerhande
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas met citrussalade te bereiden
Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan met antiaanbaklaag en laat ze afkoelen.Marineer de rode uienringen in het citroensap.Schil de sinaasappels en de grapefruits zodat al het wit eraf is.Snijd met een scherp mes de witte vliesjes tussen het vruchtvlees uit en probeer het vrijkomende vocht zoveel mogelijk op te vangen.Klop van het vrijgekomen sap en 4 eetlepels olie een dressing,breng op smaak met zout en peper.Schep de dressing om met de spinazie.verdeel de rode ui,de partjes sinaasappel en grapefruit en de pijnboompitten erover.verhit 2 eetlepels olie in een grote koekenpan en bak de gewone uien op middelhoog vuur tot ze lichtbruin kleuren.Voeg de champignons toe en bak ze 5 minuten mee.Schep de uien en champignons met een schuimspaan uit de pan.Verhit de achtergebleven olie in de pan met de laatste lepel olie.Bak hierin op hoog vuur de stukken ossenhaas met 3 tegelijk in 3 minuten per kant bruin.Laat het vlees even rusten.Roer de crème fraïche en de cognac door het resterende bakvet.Kook deze saus even door.Schep nu de uien en de champignons door de saus en laat goed doorwarmen.Breng op smaak met zout en peper en bestrooi met verse peterselie.Serveer de saus en de salade apart.