Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaas met peperportsaus op asperges
PT45M
Ossenhaas met peperportsaus op asperges
Een heerlijk ossenhaas met peperportsaus op asperges recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bert Allers
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
10 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaas met peperportsaus op asperges te bereiden
Als eerste bereiden we de saus, door de afsnijdsels stevig aan te zetten in een scheutje olie of boter.
Doe de klein gesneden groenten toevoegen en even mee aanbakken.
De tomatenpuree met de bruine suiker toevoegen en even mee aanbakken.
Afblussen met de port, rode wijn en de bouillon.
Laat de saus ⅔ inkoken.
De asperges schillen en deze enkele minuten koken ( beetgaar ) in water met zout.
Dan uit het vocht nemen en droogmaken.
Vlak voor het serveren de tournedos kruiden met peper en zout en enkele minuten om en om aanbakken.
De roomboter smelten en de asperges enkele minuten zacht smoren.
Dan de dragon en peper en zout toevoegen.
De saus door een zeef gieten en opnieuw aan de kook laten komen.
Dan de room toevoegen met de peperkorrels.
Op smaak brengen met peper en zout.
Doe de klein gesneden groenten toevoegen en even mee aanbakken.
De tomatenpuree met de bruine suiker toevoegen en even mee aanbakken.
Afblussen met de port, rode wijn en de bouillon.
Laat de saus ⅔ inkoken.
De asperges schillen en deze enkele minuten koken ( beetgaar ) in water met zout.
Dan uit het vocht nemen en droogmaken.
Vlak voor het serveren de tournedos kruiden met peper en zout en enkele minuten om en om aanbakken.
De roomboter smelten en de asperges enkele minuten zacht smoren.
Dan de dragon en peper en zout toevoegen.
De saus door een zeef gieten en opnieuw aan de kook laten komen.
Dan de room toevoegen met de peperkorrels.
Op smaak brengen met peper en zout.