Recept
« Terug naar recepten
Ossenhaaspuntjes met roerbakmie
PT20M
Ossenhaaspuntjes met roerbakmie
Een heerlijk ossenhaaspuntjes met roerbakmie recept uit de oosterse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Karin Lotterman
Bereidingstijd:
20 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Wokken
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
2
Herkomst:
Indonesie
Keuken:
Oosterse
Bron:
smulweb door Tamara
Kan worden ingevroren:
Ja
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ossenhaaspuntjes met roerbakmie te bereiden
Snijd de prei, kool, wortel, rode peper in kleine stukjes.
Snijd de ossenhaas in reepjes of kleine stukjes. Maak een marinade van wat ketjap, olijfolie, chili-gembersaus en 2 teentjes knoflook, een halve rode ui en 1 sjalotje (allemaal gesnipperd). Meng het vlees hier goed doorheen en laat het even staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Breng een pan water aan de kook voor de roerbakmie kook deze 2 minuten (zoals op de verpakking staat)
Verhit een wok en bak in etappes de ossenhaaspuntjes medium. Leg ze in een schaal afgedekt met alumiumfolie om ze warm te houden.
De rest van de ui en knoflook fruiten in het achtergebleven vet in de wok, daarna de roerbakmie erbij goed door blijven roeren. Doe de stukjes groenten en taugé erbij en telkens om blijven scheppen. Als laatste de lenteui erbij doen, zodat deze wat knapperig blijft.
Snijd de ossenhaas in reepjes of kleine stukjes. Maak een marinade van wat ketjap, olijfolie, chili-gembersaus en 2 teentjes knoflook, een halve rode ui en 1 sjalotje (allemaal gesnipperd). Meng het vlees hier goed doorheen en laat het even staan zodat de smaken er goed in kunnen trekken.
Breng een pan water aan de kook voor de roerbakmie kook deze 2 minuten (zoals op de verpakking staat)
Verhit een wok en bak in etappes de ossenhaaspuntjes medium. Leg ze in een schaal afgedekt met alumiumfolie om ze warm te houden.
De rest van de ui en knoflook fruiten in het achtergebleven vet in de wok, daarna de roerbakmie erbij goed door blijven roeren. Doe de stukjes groenten en taugé erbij en telkens om blijven scheppen. Als laatste de lenteui erbij doen, zodat deze wat knapperig blijft.
Mijn kookverhaal (Karin Lotterman)
Lekker mager en snel klaar!
ess1 zegt: