KookJij

OSSENSTAARTSOEP

Een heerlijk ossenstaartsoep recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 240 min
Personen: 6 personen
Categorieën:
  1. > Soepen - met Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe OSSENSTAARTSOEP te bereiden

Maak met een heel scherp mes diepe inkepingen in het staartstuk.
Afspoelen onder de koude kraan en met 1 ½ liter koud water aan de kook brengen.
Wat rijst, vermicelli, foelie, een fijngesnipperde ui, een paar peperkorrels en zout toevoegen en dit 3 tot 4 uren laten trekken.
Opdienen met het vlees aan het bot met fijngehakte peterselie.
Ook kan het vlees van het bot gehaald worden en door de soep geroerd worden.
Op het laatst nog een scheutje sherry of madeira toevoegen, dit maakt de soep af.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst