Recept
« Terug naar recepten
Oudejaarsmaal
PT45M
Oudejaarsmaal
Een heerlijk oudejaarsmaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Toine Krijnen
Bereidingstijd:
45 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Oudejaarsmaal te bereiden
Maak van de bloem, eieren, melk, stroop en het anijszaad een stevige deegbal.
Verdeel hem in tweeën.
Rol hem uit tot lappen ter grootte van een koekenpan.
Leg in de koekenpan een laag van plakjes spek en schijfjes metworst.
Daarop een lap deeg.
Daarop schijfjes metworst.
Vervolgens weer een lap deeg.
Tenslotte weer een laag spek- en worstschijfjes.
De koek is ongeveer 4 cm. dik.
Wordt langzaam gebakken tot het deeg gaar is.
Giet het overtollige vet af.
Verdeel de koek over de borden.
Verdeel hem in tweeën.
Rol hem uit tot lappen ter grootte van een koekenpan.
Leg in de koekenpan een laag van plakjes spek en schijfjes metworst.
Daarop een lap deeg.
Daarop schijfjes metworst.
Vervolgens weer een lap deeg.
Tenslotte weer een laag spek- en worstschijfjes.
De koek is ongeveer 4 cm. dik.
Wordt langzaam gebakken tot het deeg gaar is.
Giet het overtollige vet af.
Verdeel de koek over de borden.