KookJij

Oudejaarsmaal

Een heerlijk oudejaarsmaal recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 45 min
Personen: 4 personen
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron:
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Oudejaarsmaal te bereiden

Maak van de bloem, eieren, melk, stroop en het anijszaad een stevige deegbal.
Verdeel hem in tweeën.
Rol hem uit tot lappen ter grootte van een koekenpan.
Leg in de koekenpan een laag van plakjes spek en schijfjes metworst.
Daarop een lap deeg.
Daarop schijfjes metworst.
Vervolgens weer een lap deeg.
Tenslotte weer een laag spek- en worstschijfjes.
De koek is ongeveer 4 cm. dik.
Wordt langzaam gebakken tot het deeg gaar is.
Giet het overtollige vet af.
Verdeel de koek over de borden.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst