Recept
« Terug naar recepten
Ovenaardappelen met geroosterde worst
PT60M
Ovenaardappelen met geroosterde worst
Een heerlijk ovenaardappelen met geroosterde worst recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Marijke Geurts
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
- > Hoofdgerechten - Vlees
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
4
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
ah
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenaardappelen met geroosterde worst te bereiden
Verwarm de oven voor op 200 °C. Boen de aardappelen schoon onder stromend water en snijd ze in partjes. Haal de tenen knoflook los; verwijder de losse schilletjes, maar pel de tenen niet. Verdeel de aardappelpartjes met de knoflook over de met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi de aardappelen met zout naar smaak en schep om met de olie. Leg de worsten tussen de aardappelpartjes en rooster alles in de voorverwarmde oven in 40-45 minuten goudbruin en gaar; schep halverwege om. Meng de slasaus met 1 eetlepel water en de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Doe de kool met de bleekselderij in een schaal en schep de mosterddressing erdoor. Leg de worsten op 4 borden en schep er de koolsalade en de aardappelen met de knoflook bij. Laat iedereen aan tafel zelf de zachte knoflook uit de schil drukken (schil niet eten). Lekker met Zaanse mosterd bij de worst.