Recept
« Terug naar recepten
Ovenkabeljauw met pesto
PT38M
Ovenkabeljauw met pesto
Een heerlijk ovenkabeljauw met pesto recept uit de europese keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Sascha ten Brink
Bereidingstijd:
38 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Italie
Keuken:
Europese
Bron:
Allerhande 07 2011, Astrid Joosten
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenkabeljauw met pesto te bereiden
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten.
Laat afkoelen op een bord.
Doe 2 eetlepels pijnboompitten in de vijzel.
Voeg de knoflook toe en maal fijn.
Voeg het basilicum en de kaas toe en maal tot puree.
Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Leg de vis in de ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de helft van de pesto erover.
Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de olijven en de rest van de pijnboompitten erover.
Bak de vis 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Meng de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.
Lekker met een groene salade.
Rooster de pijnboompitten in een koekenpan zonder olie of boter 3 minuten.
Laat afkoelen op een bord.
Doe 2 eetlepels pijnboompitten in de vijzel.
Voeg de knoflook toe en maal fijn.
Voeg het basilicum en de kaas toe en maal tot puree.
Roer de olie erdoor en breng de pesto op smaak met peper en zout.
Leg de vis in de ingevette ovenschaal en bestrooi met peper en zout.
Verdeel de helft van de pesto erover.
Leg de tomaatjes aan de tak op de vis en verdeel de olijven en de rest van de pijnboompitten erover.
Bak de vis 15 minuten in de oven.
Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.
Meng de rest van de pesto door de pasta en serveer bij de vis.
Lekker met een groene salade.