Heerlijk met vers stokbrood erbij en eventueel kruidenboter.
Je kan de courgette ook vervangen door verse spinazie,dan wel de mais weg laten.
Recept
« Terug naar recepten
Ovenschotel
PT60M
Ovenschotel
Een heerlijk ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
monique ottenbros
Bereidingstijd:
60 min
Personen:
4 personen
Categorieën:
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
5
0
1
Herkomst:
Nederland
Keuken:
Hollandse
Bron:
Eigen fantasie
Kan worden ingevroren:
Nee
Geplaatst op:
Bereiding
Hoe Ovenschotel te bereiden
-De aardappelschijfjes 8 minuutjes voorkoken (ze moeten heel blijven).
-De paprika, ui, courgette en champignons even kort aanbakken tot alles glazig is.
-Van het vuur af voorzichtig de aardappel, mais en smackblokjes erdoor scheppen.
-In een kom de melk, slagroom, ei en aromatpoeder even goed doorkloppen tot het ei opgenomen is.
-Het doosje mix voor ovenpasta erdoor heen kloppen.
-Het aardappel mengsel in een grote ovenschaal doen en het melkmengsel erover schenken.
-Bestrooien met de geraspte kaas en in een voorverwarmde oven van 180C zetten voor 45 minuten.
-Indien de kaas te donker word het geheel afdekken met aluminiumfolie.
-De paprika, ui, courgette en champignons even kort aanbakken tot alles glazig is.
-Van het vuur af voorzichtig de aardappel, mais en smackblokjes erdoor scheppen.
-In een kom de melk, slagroom, ei en aromatpoeder even goed doorkloppen tot het ei opgenomen is.
-Het doosje mix voor ovenpasta erdoor heen kloppen.
-Het aardappel mengsel in een grote ovenschaal doen en het melkmengsel erover schenken.
-Bestrooien met de geraspte kaas en in een voorverwarmde oven van 180C zetten voor 45 minuten.
-Indien de kaas te donker word het geheel afdekken met aluminiumfolie.