KookJij

Ovenschotel

Een heerlijk ovenschotel recept uit de hollandse keuken wat echt de moeite waard is om uit te proberen.
Recept van:
Bereidingstijd: 60 min
Personen: 4 personen
Categorieën:
  1. > Hoofdgerechten - Ovenschotels
Bevat per éénpersoons portie:
Waardering:
Herkomst: Nederland
Keuken: Hollandse
Bron: Eigen fantasie
Kan worden ingevroren: Nee
Geplaatst op:

Bereiding

Hoe Ovenschotel te bereiden

-De aardappelschijfjes 8 minuutjes voorkoken (ze moeten heel blijven).
-De paprika, ui, courgette en champignons even kort aanbakken tot alles glazig is.
-Van het vuur af voorzichtig de aardappel, mais en smackblokjes erdoor scheppen.
-In een kom de melk, slagroom, ei en aromatpoeder even goed doorkloppen tot het ei opgenomen is.
-Het doosje mix voor ovenpasta erdoor heen kloppen.
-Het aardappel mengsel in een grote ovenschaal doen en het melkmengsel erover schenken.
-Bestrooien met de geraspte kaas en in een voorverwarmde oven van 180C zetten voor 45 minuten.
-Indien de kaas te donker word het geheel afdekken met aluminiumfolie.

Mijn kookverhaal (monique ottenbros)

Heerlijk met vers stokbrood erbij en eventueel kruidenboter.
Je kan de courgette ook vervangen door verse spinazie,dan wel de mais weg laten.

Reageer op dit recept

Uw bericht mag nog karakters bevatten

Reacties op dit recept

Er zijn nog geen reacties geplaatst